FKS krásné hřiště nad ním les

FK STAŘÍČ 7:4 (4:0) Tošanovice

07.06.2009 22:09

FK STAŘÍČ 7:4 (4:0) Tošanovice

 

Branky: 2 Volný, Mec, Šištík, Weissmann, Jukl, Strakoš


Holinka - Váňa (C), Mec, Janota, Bernklau - Weissmann (Čuba), Pešek, Hendrych, Bittner (Strakoš) - Volný, Šištík (Jukl)

Náhradníci: Jukl, Strakoš, Koza, Kuchta, Čuba

 

V posledním zápase Pod Okrouhlou nás čekala štika letošního ročníku OP celek z Tošanovic. Tým, který hlavně na svém hřišti sbírat body umí. O tom jsme se nakonec přesvědčili v posledním vzájemném měření sil na podzim , ve kterém nám hráči Tošanovic zkazili zimní přestávku. Takže jsme měli nováčkovi přeboru co vracet. Zápas byl vyjímečný, všichni jsme věděli, že dnes je ten pravý den na to, aby jsme dokonali sezónu snů a postoupili do I. B třídy. Atmosféra před zápasem se dala krájet. Pomalu se sunoucí diváci daváli za pravdu, že by mohl na dnešním důležitém zápase  padnout divácký rekord! Každý chtěl vidět jestli Staříč dokáže dokončit cestu, která se budovala ve Staříči roky. Atmosféra byla perfektní a na staříčském hřišti málo vídaná. O fandění se tentokráte velkou měrou postarali naši žáci, kteří po celý zápas vytvořili skvělý kotel, ke kterému se postupem času přidávali samotní fanoušci. A teď už k samotnému utkání.

 

V kabině jsme si řekli, že musíme jít tvrdě za jediným cílem a tím byl zisk 3 bodů. Trenér Karel Pešek upozorňoval hlavně na minulý zápas s Palkovicemi ve kterém jsme byli zakřiknutí a svázaní důležitostí zápasu. Tentokráte jsme nechtěli myslet na to jak důležitý tento zápas je. Do zápasu jsme vtrhli nevídaným způsobem a snad všem se muselo oddychnout když už v 1. minutě vstřelil gól "Grande Pepe" Pepa Volný - 1:0. Jako by nám tento gól vlil do žil energii. Dlouho se ve Staříči nečekalo na druhý gól. Hostující bek zahrál rukou a sudí nařídíl pokutový kop, který jako zatím vždy s jistotou proměnil Aleš Mec - 2:0. Pak se hra uklidnila a hrálo se uprostřed hřiště. Kolem 30. minuty jsme přidali další branku, levačkou k tyči usměrnil míč "Franta; Wajsik" Tomáš Weissmann a Pod Okrouhlou vypuklo pořádné peklo (konfery, petardy). Jakoby všichni věděli, že je nakročeno k senzaci. Do poločasu jsme stihli odskočil soupeři na čtyři branky kdy po individuální akci vstřelil gól Petr Šištík - 4:0. Ještě před koncem půle stihl vystřídat Dan Čuba, Tomáše Weissmanna.

Po pár minutách druhé půle poslal na hřiště trenér Karel Pešek další hráče Petra Jukla za Petra Šištíka a Dalibora Strakoše za Tomáše Bittnera. "Juklinho" Petr Jukl vtrhl na hřiště ve velkém stylu běhěm 5. minut na hřišti se dostal do dvou tutovek. Nejprve ho vyslal do šance Dan Čuba, ale Petrovi Juklovi chyběl pověstný krůček a podruhé unikl po pravé straně až do nájezdu poradil si s golmanem, přelobovat hostující hráče, ale míč směřující do branky dokázal hostující bek vykopnout ven. A tak přišel trest na druhé straně kdy hosté snížili na -4:1. Jenže na gól hostů poměrně brzy dokázal odpovědět Pepa Volný, který nejprve zkoušel lobovat golmana hostí, ten míč vyrazil přímo k Pepovi Volnému a ten už jen míč dorazil do odkryté kasy - 5:1. Přetahovaná pokračovala hosté se opět dostali ke snížení skóre a to když chyboval stoper Aleš Mec, který míč odkopl před našim golmanem a paradoxně nahrál k snížení stavu hostujícímu útočníkovi - 5:2. Běžela 69. minuta a do třetice se do šance dostal Petr Jukl, který si dokázal poradit kličkou s hostujcím obráncem a šel z boku sám na golmana, jenže střela se mu nepovedla, golman stačil míč vyrazit k volnému Markovi Hendrychovi , který vrátil zpátky na Petra Jukla, který zavřel oči a z voleje uklidil míč mezi nohy hostujícího brankáře - 6:2. Konečně i Juklinho se mohl radovat z branky v letošním ročníku :D Pak se polevilo a jakoby jsme věděli, že je už o vítězi rozhodnuto. Ale Tošanovice ukázaly sílu a opět snížily na -6:3. Ale opět jsme dokázali ještě odpovědět a to když dostal do úniku míč Dalibor Strakoš rozhýbal golmana a elegantní kličkou se dostal před bráznou branku kde s radosti míč doklepl - 7:3. Kuriozně jsme ještě v 89. minutě inkasovali a to když hosté zahrávali standardní situaci z reproduktorů už v tu dobu zněla znělka Ligy Mistrů a hosté krásnou akci snížili na konečných - 7:4.Pak už jsme jen došli na středový kruh a po rozehrání rozhodčí zápas ukončil.

V tu chvíli propukla velká rádost nejen nás hráčů, vedení a fukcionářů ale i těch co se o staříčský fotbal starají už řadu let a také našich fanoušků, kterých se přišlo na tento historický úspěch podívat kolem 350 !!! Oslavy nebraly konců !!! Děkujeme fanouškům za podporu v zápasech letošního ročníku a co říct na konec, ... JE TO TÁM !!! NA NA NA NA :D  FKS FOREVER!!!


autor: Juklinho

 

 


 

Kontakt

Dalibor Strakoš

jirka.staric@seznam.cz

Staříč 185, 739 43

725036474

Vyhledávání

HLAV  P ARTNER KLUBU:

Obec Staříč
 

 Dotace o d MŠMT 

 
 

PARTNEŘI KLUBU:

 
 OKD, s.r.o.
 Link CZ, s.r.o.
 Getlink Media, s.r.o.
 Unionsteel, s.r.o.
 Revírní bratrská pokladna
 Mayr-Melnhof Holz, s.r.o.
 Cykloservis Pavel Šimela
 H+P Autodemont, s.r.o.
 Autoservis L+R, s.r.o.
 Hrušecká stavební spol, s.r.o.
Nadace OKD

FITNESS PORADENSTVI: FB

 

Anketa

Budete mít zájem o "Okruhlák" když nebude slosovatelný?

© 2008 Všechna práva vyhrazena. Dalibor Strakoš

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode