FKS krásné hřiště nad ním les

FK STAŘÍČ - Hukvaldy 2:0 (0:0)

08.02.2009 21:24

 Branky: 2 Volný

 

Holinka – Zátopek (Dvořák), Mec (C), Jukl, Bernklau (Koza) – Čuba, Weissmann, Pešek, Bittner – Volný (Strakoš), Hendrych
Náhradnici: Kuchta, Strakoš, Dvořák, Koza

 

Kdo ve svátečním odpoledni chyběl Pod Okrouhlou musel litovat. Na sváteční den byl totiž naplánovaný zápas vedoucího Staříče proti druhému celku tabulky z Hukvald. O tom, že bude k vidění dobrý fotbal nasvědčoval fakt, že druhé Hukvaldy přijely do Staříče dotahovat bodové manko, které před utkáním činilo 3body. Navíc si Hukvaldy před tímto zápasem i solidně zastříleli, když doma smetly ambiciózního nováčka z Tošanovic 8:1. 

 

Po hvizdu hlavního rozhodčího Sikory, začalo oťukávání, kdy domácí drželi míč na kopačkách, přihrávali si a čekali na mezery v obraně hostů. Hosté naopak čekali až dostanou příležitost na smrtící brejky. První velkou šanci v utkání měl Čuba, kdy po nahrávce Hendrycha dostal míč na svou slabší nohu a slabou střelou zlehka vylekal soupeřovu obranu. V zápětí třikrát zahrozili hosté, po rohu z pravé strany přestřelili branku, pak po pravé straně utekl záložník nacentroval a míč letící  přes celé vápno si málem srazil do brány Danek Zátopek a do třetice se však už mohli radovat, jelikož si ve vápně obhodil hostující útočník kapitána Mece a ten fauloval. Kopala se jasná penalta.  Na značku pokutového kopu si postavil míč hukvaldský kapitán, ale muž tohoto okamžiku stal v bráně domácích. Dan Holinka si vybral správnou stranu a tygřím skokem vyrazil, tento okamžik vše nastartoval, nejvíc však do té doby mlčící fandy, kterých se v chladivém počasí přišlo podívat okolo 250 !!! Ke konci prvního poločasu nastala zajímavá situace kdy Martin Pešek šel k lavičce napít se a ošetřit se ,ale v zápalu boje zasáhl do hry i s lahvi a vyfasoval žlutou(která se pak ukázala za velmi zbytečnou) posledních 5 minut bylo v režii domácích, kteří nepůjčili míč hostům ,ale výsledkem byly jen 3 střely mimo branku. První poločas byl k viděni pěkný fotbal s obou stran ,bez jakýchkoliv emocí a bez faulů.

 

 

Do druhé půle šly oba týmy beze změn. Aktivnější domácí  si začali vytvářet tlak. V 50. minutě to zkoušel z dálky střelec Hendrych, ale přestřelil. O minutu později Staříč zahrával roh, do hlavičky šla hned trojice hráčů Jukl-Weissmann-Volný (všichni zcela osamoceni) na míč nejvýše  vyskočil dorostenec Pepa Volný a s přehledem zakončil. To doslova vystřelilo z laviček domácí diváky, kteří byli v euforii a Pod Okrouhlou se ozývalo heeeja Staříč , heeeja Staříč!!! Po gólu Staříče se začlo na hřišti přiostřovat, ale to k utkání podzimu patřilo. Hukvaldy začaly přeskupovat řady a vyrukovali na Staříč se třemi útočníky. V tuto chvíli se Hukvaldy dobře pohybovaly ve středu hřiště a naše skvěle hrající obrana začínala hasit problémové situace, někdy i za cenu faulů. Nejkrásnější okamžiky přišly okolo 70. minuty nejprve Pešek ze 30 metrů pořádně vylekal hostujícího golmana a pak Hendrych vysunul Volného (Grande Pepeho) a ten z levé strany hřiště zatáhl do středu hřiště na pravou a z hranice šestnáctky vypálil k tyčce. Parádní gól !!! V tu chvíli to už ve Staříči vypadalo opravdu jako v pekle. Domácí fandové byli v ráži a nic jiného než vítězství by už ani nepřipustili. O zápletku však zápas nepřišel. A to když v 75. minutě uprostřed hřiště fauloval Pešek a po druhé žluté se musel poroučet do šaten (po vzoru jukla vyloučeného ve Václavovicích také zabral místo v rohu hřiště a povzbuzoval domácí). Hosté mohli v 80. minutě zdramatizovat, ale proti byl opět vynikající Holinka. V tlaku Hukvaldy zastavil paradoxně vlastní hráč. V rozmezí pěti minut neunesl nervy na uzdě. Nejprve dlani udeřil Hendrycha do obličeje a později vystartoval na Petra Jukla a po vyříkávání situace z očí do očí zkratoval a šlápl našemu bekovi na nohu, vše viděl sudí a správně poslal ze hřiště i tohoto hráče. Závěr jsme už zvládli a tak se v elektrizující atmosféře mohlo slavit, protože 100% domácí tvrz odolala a tímto vítězstvím se naše mužstvo pasovalo do role podzimního mistra!!!

 

 Divákům děkujeme a věříme, že nás pojedou povzbudit stejně dobře i do posledního utkání podzimu do Tošanovic.  FKS NAVŽDY!!!

 

Autor:Petr Jukl

Kontakt

Dalibor Strakoš

jirka.staric@seznam.cz

Staříč 185, 739 43

725036474

Vyhledávání

HLAV  P ARTNER KLUBU:

Obec Staříč
 

 Dotace o d MŠMT 

 
 

PARTNEŘI KLUBU:

 
 OKD, s.r.o.
 Link CZ, s.r.o.
 Getlink Media, s.r.o.
 Unionsteel, s.r.o.
 Revírní bratrská pokladna
 Mayr-Melnhof Holz, s.r.o.
 Cykloservis Pavel Šimela
 H+P Autodemont, s.r.o.
 Autoservis L+R, s.r.o.
 Hrušecká stavební spol, s.r.o.
Nadace OKD

FITNESS PORADENSTVI: FB

 

Anketa

Budete mít zájem o "Okruhlák" když nebude slosovatelný?

© 2008 Všechna práva vyhrazena. Dalibor Strakoš

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode