FKS krásné hřiště nad ním les

Jiří Dlouhý

27.03.2011 23:06

Dnes jsme požádali o rozhovor metodika mládeže FKS pana Dlouhého

 

  1. Pane Dlouhý, jak proběhla zimní příprava u všech mládežnických mužstev?

                Jako metodik mládeže jste spokojený?

a)      žáci starší se prozatím připravovali především v hale, hodnocení této části je spíše otázkou pro trenéry a vedoucí. Určitě je ale spokojenost s tím, jak se kluci prezentovali v „Zimní lize“, účast ve finále je možno považovat za solidní výsledek, ale kluci mysleli určitě výše.

b)      žáci mladší se rovněž připravovali v hale, co se týká tréninků, tak to zodpoví trenéři, účast v „Zimní lize“ se nám úplně nevydařila, klukům se nepodařilo postoupit do finále. Omluvou budiž to, že jsme měli v semifinále 2 družstva a zrovna v období jarních prázdnin.

c)      dorostenci trénovali společně, účast někdy slušná, někdy horší, příkladem byli především ti mladší. V „Zimní lize“ se jak SD tak i MD umístili na 2. místě. Zde si musí kluci sáhnout do svědomí, proč jsme to nedotáhli na nejvyšší posici, ale jednou z věcí byla i tréninková účast některých hráčů. V rámci přípravy jsme se zúčastnili turnaje v Novém Jičíně, pokud pominu kolaps v posledním utkání jsme sehráli s dalšími družstvy poměrně vyrovnaná utkání, kluci bojovali, bohužel jsme byli velmi špatní v koncovce a budu se opakovat, opět nedostatek tréninků, práce s míčem byl naší brzdou

 

2. Máme za sebou první víkend pod Okruhlou jste spokojený s výsledkem a s hrou našich 

   dorostenců?

            Co se týká výsledku, tak maximální spokojenost, se stejným soupeřem jsme na podzim prohráli 1:9. A hra? Kluci na rozdíl od podzimu všichni bojovali, snad jsme měli i více šancí než soupeř, ale proměňování je slabinou. Jinak výkon solidní, ale až další zápasy ukážou, jaká je skutečnost. Pokud kluci v lepším počasí začnou ještě zodpovědněji přistupovat k přípravě, věřím, že budeme schopni odvádět slušné výkony

 

3. Zastavme se chvilku u našich dorostenců, kde je bodová ztráta dost velká.

   Proč se neposílilo? Když máme málo kluků r.1992?

            Sehnat velmi slušnou 92 je problém, řada těchto kluků hrává v některých oddílech i za muže, tak tady cesta nevedla. Podařilo se získat zpět do družstva D. Koláře, z hostování se vrátil D. Skalka. Jsou to naše 92, měly by přinést kvalitu. Škoda je, že jsou velmi dobré 93, které u nás z různých důvodů nehrají. Ať je to D. Ševčík, který hostoval ve FM, ale nehraje tam. Dále A. Verner, který pro mě z nepochopitelných důvodů přestal. No a přístup O. Holuba je též nějaký divný. Dá se v podstatě říci, že jsou to hráči do základní sestavy, snad dojde k posunu a opět se objeví ve Staříči.

 

4. Jak bude probíhat spolupráce mezi A mužstvem a B mužstvem dorostu?

            To bude otázka pro nejbližší dny, určitou výhodou je, že příprava probíhá souběžně, kluci mají stejné možnosti. Ale hlavním cílem je pracovat se všemi hráči, dostat je všechny na hřiště a dát všem možnost se uplatnit v mistrovských zápasech jak „A“, tak „B“ družstva.

 

5. Cíl je jasný zachránit  A mužstvo dorostenců. Má na to mužstvo, aby se zachránilo?

            Jsem přesvědčen, že družstvo na záchranu má. Pokud bude odvádět výkony min. na úrovni prvního zápasu, přistoupí hráči zodpovědně k pravidelné přípravě a podaří se nám vylepšit proměňování šancí, tak by jsme se měli zachránit.

 

7. Jaké cíle do jarních bojů maji naší žáci a přípravka?

            Starší žáci by se mohli dostat na lepší posici, kádr na to mají. U mladších bude nejdůležitější, aby hrávali všichni, aby jich bylo na zápase vždy min. 15 a více. A přípravka? Cíl je jasný. Co nejvíce hráčů na hřišti, pokud by se podařilo i navýšit počet trenéru a bylo možno kluky podle věku i rozdělit do skupin, bude to výborné.

 

8. V čem vidíte největší nedostatky v FKS?

            Co se týká materiálního zabezpečení, tak je to fotbalové zázemí, které začíná dosluhovat a na rozdíl od kvality hracích ploch, kde jsme na špici, tak se šatnami jsme na chvostě.

            Nedaří se nám získat trenéry a další funkcionáře hlavně k těm nejmladším, chybí vedení B družstva mužů a velký dluh máme vůči brankářům, kterým se nedaří rovněž sehnat trenéra. Práce pro druhé se dnes nenosí, jednoduchší je kritizovat než něco udělat a tak se dá pokračovat.

           

 

Děkujeme za rozhovor.

Kontakt

Dalibor Strakoš

jirka.staric@seznam.cz

Staříč 185, 739 43

725036474

Vyhledávání

HLAV  P ARTNER KLUBU:

Obec Staříč
 

 Dotace o d MŠMT 

 
 

PARTNEŘI KLUBU:

 
 OKD, s.r.o.
 Link CZ, s.r.o.
 Getlink Media, s.r.o.
 Unionsteel, s.r.o.
 Revírní bratrská pokladna
 Mayr-Melnhof Holz, s.r.o.
 Cykloservis Pavel Šimela
 H+P Autodemont, s.r.o.
 Autoservis L+R, s.r.o.
 Hrušecká stavební spol, s.r.o.
Nadace OKD

FITNESS PORADENSTVI: FB

 

Anketa

Budete mít zájem o "Okruhlák" když nebude slosovatelný?

© 2008 Všechna práva vyhrazena. Dalibor Strakoš

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode